Mik azok az alacsony profilú abroncsok?

20.01.2020 , Ádám Borbás

Elegáns és sportos formatervezés. Ez a leggyakoribb ok, amiért a vezetők alacsony profilú gumiabroncsokat vásárolnak. Ez a gumiabroncs-kialakítás ugyanakkor jelentős hatással van a vezetési tulajdonságokra is. Ismeri az összes előnyét és hátrányát? 


Alacson profilú abroncsok

Alacsony profilú abroncs: Hogyan ismerjük fel?

Kiismeri magát a gumiabroncsok jelöléseiben? Nincs benne semmi nehéz. vegyük például a 235/40 R17-es méretet. Épp a második szám adja meg az abroncs profiljít és sorolja őt az általános vagy alacsony profilú abroncsok közé. Ebbe a kategóriába tartozik minden abroncs amely 40-es vagy alacsonyabb számmal rendelkezik. a mi gumiabroncsunknál a profil 235 milliméter 40% -a, azaz. körülbelül 94 mm.

Alacsony profilú gumiabroncs vásárlásán gondolkodik? Nefelejtse el ellenőrizni az abroncs kompatibilitását járművével és az adott felnivel. Ezt az információt a felnihez tartozó dokumentumokban találhatja meg.

Tudja, hogy…

…az első alacsony profilú abroncsok az 1960-as évek végén jelentek meg a gépjárművek világában. Az abroncs a P7 megjelölést viselte, és nagyon gyorsan népszerűvé vált a BMW és a Porsche 911 Turbo autóknál.


Az alacsony profilú abroncsok előnyei

  • A tömör oldalfal maximálisan növeli a mintázat tapadását. A jármű ennek köszönhetően jobban kezelhető, jobb az úttartása és pontosabban irányítható. 
  • Nagyobb érintkezési felület csökkenti a féktávolságot a száraz és nedves aszfalton is

Az esztétika. Ta az egyik fő oka annak, hogy a tulajdonosk az alcsony profilú abroncsokat választják. Először is elegáns hatást kelteknek, másodszor pedig kiemelik a felnik szépségét. Leggyakrabban a közép és felső kategóriás gépjárműveknél találkozhatunk az alacsonyprofilú abroncsokkal

změněno (1)


Az alacsony profilú abroncsok hátrányai

  • A profil alacsony mérete miatt magasabb a sérülés lehetősége. Ezzel a jelenséggel a sofőrök a patkára való ráhajtásrok találkoznak nagobb sebességgel, vagy különféle akadályoknál, amelyekkel egy átlagos abroncs könnyedén megbirkózik.
  • Továbbá az alacsony profilú abroncsok hangosabbak és kevésbé tompítják a rázkódást az úthibákon. Manapság azonban a minőségi lengéscsillapítók képesek ezt kezelni.
  • Magasabb vételár. Az alacsony profilú abroncsok gyártása szerkezetileg igényesebb, ami tükröződik a vételárban. A hagyományos gumiabroncsokkal összehasonlítva egy kicsit gyorsabban is elhasználódik.

 

Kosár 0 Ft

A kosár üres.