Homologizáció

22.01.2019 , Jiří Král

Gumiabroncs homologizáció

A homologizált gumiabroncs, egy adott gépjárműmodell esetén, a legjobb teljesítményt, irányíthatóságot és biztonságos haladást biztosítja. Ezt a gumiabroncsot az egyes autómárkák igényei szerint fejlesztik, és az autógyártók az alapfelszereltség részeként szerelik. A gépjárművezetőknek a homologizált gumiabroncs a legjobb vezetési élményt és a legnagyobb biztonságot jelenti.

Egy típusú futófelület nem elég

Például a Pirelli gyártó a P Zero abroncsot több különböző változatban gyártja, hogy ezzel is, különböző autómodellek számára, a tökéletes haladási tulajdonságokat biztosítsa.

Homologizáció1

Vizsgáljuk meg a gumiabroncsokat más szemszögből is:

Homologizáció2
A tekintélyesebb autómárkák homologizációs jelölései

M0 – homologizáció a Mercedes-Benz számára
J – homologizáció a Jaguár számára
N0 – homologizáció a Porsche számára
* – homologizáció a BMW számára
A – homologizáció a Toyota számára
A0 – homologizáció az Audi számára
C1 – homologizáció a Chrysler számára
K1 – homologizáció a Ferrari számára

A homologizált gumiabroncsok más autómárkákon is használhatóak. Konkrét modell esetén azonban mindig a megfelelő homologizációval ellátott gumiabroncs használata a legbiztonságosabb választás.

Alufelni homologizáció

A homologizált alufelnik olyan elektronok, amelyek egy adott autómodell számára jóváhagyással rendelkeznek az európai utakon is.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az alufelni igényes teszteléseken is megfelelt, és használatát jóváhagyta a Cseh Köztársaság Közlekedési Minisztériuma is. Az alufelni KBA, ABE vagy egy körben elhelyezett E jelölésből ismerhető fel, amely után egy számsor következik.

Homologizáció3

A stílusos Rial Transporte (PS) elektronokon KBA homologizációs jelölés található.

Alufelni vásárlása esetén mindig kérjen típuslevelet. Ez az irat az Ön autójának pontos típusjelölését, a motor teljesítményét, az abroncsok méretét és a TÜV protokollt is tartalmazza.

Válasszon a homologizált gumiabroncsok és a homologizált alufelnik közül

Kosár 0 Ft

A kosár üres.