A gumiabroncsgyártók katalógusa

 

  •  

Gumiabroncsok Barum

Gumiabroncsok Barum

A csehországi székhelyű Barum gumiabroncsai már 1932 óta ismertek minőségük és alacsony áruk miatt. A Barum név 1947-ben jött létre a Baťa, a Rubena és a Matador gumicégek neveinek kombinálásával.

Jelenleg a legnagyobb cseh gumigyártó cég a német Continental AG vállalatcsoport szárnyai alatt van. Ezzel a lépéssel a Barum Continental csúcstechnikához és tőkéhez nyert hozzáférést, amely a minőség javulásában, a fejlődés gyorsaságában és a kitűnő ár/érték arányú gyártásban mutatkozott meg.

 


Gumiabroncsok BFGoodrich

Logo Gumiabroncsok bfgoodrich

A BFGoodrich ellenálló gumiabroncsai a szabadidő-autókon és terepjárókon kívül a személy- és haszongépjárműveken is bizonyítják minőségüket. Manapság a BFGoodrich vállalat a Michelin konszern alá tartozik, specialitása a nagy teljesítményű off-road járművek gumiabroncsainak gyártása. Állandó beszállítója a Baja California Competition versenynek, és több győzelemmel büszkélkedhet a Párizs–Dakar-ralin. A BFGoodrich ezenkívül a nagy teljesítményű utcai autók, a klasszikus amerikai „muscle car“-ok gumiabroncsaira összpontosít.

 


Gumiabroncsok Bridgestone

Logo Gumiabroncsok Bridgestone-logo

A Bridgestone gumióriás által gyártott abroncsok a legminőségibb autó és motorkerékpár gumik közé tartoznak. A japán vállalat 1931-ben alakult. 2006-tól a legnagyobb gumigyártó cég a világon. A Bridgestone vállalatcsoport tagja a Firestone márka is. A cég rengeteg tapasztalatot szerzett a Forma1 és a MotoGP abroncs-beszállítójaként és fejlesztőjeként. Bridgestone gumiabroncsokon száll le a Boeing 787 Dreamliner vagy az Airbus A380 is.

 


Gumiabroncsok Continental

Logo Gumiabroncsok Continental

A Continental gumiabroncsok az egyik legkeresettebbek a személygépkocsik, a haszongépjárművek és a szabadidő-autók körében. Az első Continental abroncsok gyártása Hannoverben kezdődött 1898-ban. Ebben az időben kezdték el lerakni a vállalat szilárd gyártási és technológiai alapjait, amely az évek során több újítást eredményezett, mint pl. a tömlő nélküli gumiabroncsokat. A Continental konszern egyebek mellett a cseh Barum, az osztrák Semperit és a szlovák Matador cég tulajdonosa. A Continental a világ élvonalába tartozik a gumiabroncsok fejlesztésében. Az új szabadalmaztatott technológiák közé tartozik egy speciális belső réteg, a ContiSeal, amely megakadályozza a levegő szivárgását defekt esetén.

 


Gumiabroncsok Cooper

 Logo Gumiabroncsok Cooper

A Cooper gumiabroncsok a Cooper Tire & Rubber co. LTD gyártótól Európában elsősorban a SUV 4×4-es típusok vezetői körében ismertek. Ebben a kategóriában szinte az összes gumiabroncsot képviseli a SUV és a 4×4 járműveknél. A Cooper gumiabroncsok gyártója jelentős erőforrásokat fektetett be a személygépkocsi és a kisteherautó abroncsok fejlesztésébe. Ennek eredménye egy sor új típusú gumi, amelyek illeszkednek az európai éghajlati viszonyokhoz, és amelyeken a legmodernebb technológiák és anyagok, pl. nanopolymerek vannak alkalmazva.

 


Gumiabroncsok Dayton

Logo Gumiabroncsok Dayton

A Dayton gumigyártót 1905-ben alapította John C. Hooven Ohio államban. Az első években kerti csöveket, esőkabátokat, tömítéseket gyártottak sikeresen. Később személyautókra való fehér oldalfalú gumiabroncsokkal bővítették kínálatukat, amelyeket ezzel a szlogennel hirdettek: „Annak, aki meg akar szabadulni az abroncsok feletti aggodalmától“. 1988-ban a Dayton Tires együtt a Firestone-nal betagozódtak a japán Bridgestone vállalatcsoportba. A Dayton gumiabroncsok a Bridgestone gyárában is készülnek, Poznanban.

 


Gumiabroncsok Debica

Logo Gumiabroncsok Debica

A Debica gumigyártó cég története 1939 óta íródik. A 90-es években lett a Goodyear – Dunlop csoport egyik leányvállalata. A Debica elsősorban alacsonyabb árkategóriájú abroncsokat gyárt személy, teher és off-road gépjárművek, motorkerékpárok, de mezőgazdasági gépek számára is.

 


Gumiabroncsok Dunlop

Logo Gumiabroncsok Dunlop

A Dunlop a világ vezető gumiabroncs gyártói közé tartozik. Történelme összefonódik magával a felfújható gumiabroncs feltalálásával. A márka legfontosabb eredményei közé tartoznak az olyan technológiai újítások, mint a DSST defekttűrő rendszer vagy az abroncs oldalfalába beépített kevlár. Dunlop gumiabroncson a 24h Le Mans számos versenyzője szerzett már pontot, emellett megdőlt néhány sebességi rekord is. A Dunlop megbízásra foglalkozik még veterán autók és motorkerékpárok gumiabroncsainak gyártásával is. Hosszútávon technológiai partnercégként együttműködik a Mercedest gyártó AMG csoporttal.

 


Gumiabroncsok Falken

Logo Gumiabroncsok Falken

A Falken gumiabroncsokat 1983-ban kezdték el gyártani Japánban, ezután úgy kerültek be gyorsan a köztudatba, mint az igényes, Le Mans típusú autóversenyek gumiabroncsai. Ma a Falken vállalat a sportgumik gyártására specializálódott.

 


Gumiabroncsok Firestone

Logo Gumiabroncsok Firestone

A Firestone céget 1900-ban, Ohioban alapították. A több mint 100 éves történelmével a Firestone egy megbízható márka, amely képes volt alkalmazkodni a piaci változásokra. 1979 végétől a Bridgestone leányvállalata.

 


Gumiabroncsok Fulda

Logo Gumiabroncsok Fulda

A Fulda abroncsok gyártása 1900-ban kezdődött az azonos nevű német városban. Már 1938-ban tesztelte a cég a nagysebességű és a teherautóra való ún. „Fulda Blitz“ gumiabroncsait. A Fulda volt a hivatalos és egyetlen beszállítója a Mercedes-Benznek. 2005-ben mutatta be az új, nagysebességű Carat Exelero gumiabroncsokat, 300 km/h sebességhatárral.

 


Gumiabroncsok General Tire

Logo Gumiabroncsok General Tire

Az amerikai General Tire gyökerei egészen 1915-ig nyúlnak vissza. A szabadidő-autókra és terepjárókra való gumiabroncs gyártásának specialistája. 1987-től a Continental AG leányvállalata.

 


Gumiabroncsok GoodYear

Logo Gumiabroncsok GoodYear

Az amerikai GoodYear abroncsok a legsikeresebbek közé tartoznak a piacon. A cég tulajdonosa már 1901-től együtt dolgozott Henry Forddal, 1908-ban a Ford T-modell GoodYear gumiabroncsokon gurult ki a gyárból. A GoodYear vállalatcsoport alá tartozik a Dunlop, a Sava és a Fulda, és sikeresen gyárt gumikat minden típusú gépjárműre és közlekedési eszközre. A vállalat saját fejlesztésű minőségi termékeinek köszönhetően hatalmas hírnévre tett szert. Ennek csúcsának tekinthetjük a NASA számára gyártott gumiabroncsokat. 1970-ben a Lunar Rover GoodYear típusú gumikon szelte át a holdbéli tájat.

 


Gumiabroncsok Gripmax

Logo Gumiabroncsok Gripmax

A Gripmax egy új ázsiai gyártó, amely az off-road és a sportautókra szakosodott. Gumiabroncsait modern gyárakban állítják elő a legújabb technológiák és alapanyagok felhasználásával. Világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend, köszönhetően magas minőségének elfogadható áron. Az ázsiai mérnökök sokéves tapasztalattal rendelkeznek és a gyártás minden apró részletére odafigyelnek. Minden gumiabroncs szigorú ellenőrzésen esik át, függetlenül attól, hogy Európában, Ausztráliában, Dél-Amerikában vagy a Közel-Keleten kerül forgalomba. A Gripmax minden egyes terméke kiváló minőségű.

 


Gumiabroncsok Hankook

Logo Gumiabroncsok Hankook

A koreai Hankook gumiabroncsok a középső árkategóriába tartoznak. A Hankook Tire vállalat 1941-ben kezdte meg működését, és idővel a legnagyobb gyártó lett a félszigeten. 2003-ig a Michelin konszern alá tartozott, amelynek segítségével és a gumik kiváló minőségének köszönhetően a világpiacon is tudott érvényesülni.

 


Gumiabroncsok Imperial

Logo Gumiabroncsok Imperial

Az Imperial a Deldo gyár 2012-ben alapított új magánmárkája. A Deldo felől érkező támogatás garantálja a magas szabványelőírásoknak való megfelelést, a gyors fejlődést rövid- és hosszútávon, és a szükséges tudás biztosítását személygépkocsik, kisteherautók és SUV-ok gumijainak gyártásához.

 


Gumiabroncsok Kleber

Logo Gumiabroncsok Kleber

A francia Kleber már több mint 100 éve gyárt minőségi, tartós és megbízható gumiabroncsokat személyautókra, teherautókra és traktorokra. A közkedvelt márka a Michelin csoport tulajdona, így hozzáférnek a gumióriás technológiai hátteréhez, miközben megőrzik termékeik remek ár/érték arányát. 1951-ben a Kleber forradalmasította a gumiipart, amikor bemutatta az első beépített tömlővel gyártott abroncsot. Ennek a technológiának a fejlesztésében a vállalat továbbra is vezető szerepet tölt be.

 


Gumiabroncsok Kormoran

Logo Gumiabroncsok Kormoran

A Kormoran a legnagyobb gumiabroncs-gyártó a lengyel piacon. Az eredetileg lengyel márka 1995 óta a Michelin egyik leányvállalata. Ennek, a piaci stratégia megváltoztatásának és a technológiába való befektetésnek köszönhetően a Kormoran gumik közkedveltté váltak az európai piacon.

 


Gumiabroncsok Kumho

Logo Gumiabroncsok Kumho

A dél-koreai Kumho vállalat a régió tíz legnagyobb gumigyártója közé tartozik. A Kumho gumiabroncsok minőségét és elismertségét jelzi, hogy a Kia és a Hyundai autógyárak is ezt választották első szerelt abroncsnak.

 


Gumiabroncsok Matador

Logo Gumiabroncsok Matador

A Matador gumik, a Barumhoz hasonlóan, a „gazdaságos gumiabroncsok“ közé tartoznak. Kiváló ár/érték arányuknak köszönhetően megfelelő választás lehet személyautóra, teherautóra vagy terepjáróra. A cég eredetileg a Škoda, a Tatra és az Aero gumibeszállítója volt. A múltban is és most is szorosan együttműködik a Barum vállalattal.

 


Gumiabroncsok Maxxis

Logo Gumiabroncsok Maxxis

A MAXXIS célja, hogy fenntartsa minden általa gyártott gumiabroncs biztonságát, teljesítményét és első osztályú minőségét. Annak érdekében, hogy az ügyfelek igényeinek maximálisan megfeleljenek, minden technológiai szabványt kivétel nélkül betartanak. A MAXXIS gumiabroncsokat gondosan ellenőrzik, nemcsak a gyártás minden egyes szakaszában, hanem üzemi körülmények között is.

 


Gumiabroncsok Metzeler

Logo Gumiabroncsok Metzeler

 

 


Gumiabroncsok Michelin

Logo Gumiabroncsok Michelin

A Michelin hosszú tradícióval rendelkező, világszerte ismert gumigyártó mamutcég, a nemzetközi piac jelentős szereplője. A Michelin abroncs minőségüknek és biztonságuknak köszönhetően az egyik legjobb választás személyautókra, teherautókra vagy SUV-okra. Motorkerékpár gumik gyártásának területén is sikeresek. A Michelin szárnyai alá tartozik pl. a Kleber, a BFGoodrich és a Kormoran. A vállalatcsoport termelése évente eléri a 190 millió db gumiabroncsot. A Michelin többször volt beszállítója a Forma-1 versenyeknek, 2005-ig pedig a világ legnagyobb gumigyártója volt.

 


Gumiabroncsok Mitas

Logo Gumiabroncsok Mitas

A Mitas motorkerékpár gumiabroncsai remek hírnevet és népszerűséget szereztek mind a hivatásos versenyzők, mind a nagyközönség körében. A Mitas gyárat 1933-ban Prágában alapították a francia Michelin leányvállalataként. A háború után államosították és nevezték át MITAS-ra a Michelin és a Veritas szavak összekapcsolásával. Manapság a Mitas mezőgazdasági és ipari gépekhez, valamint motorkerékpárokhoz gyárt gumiabroncsokat.

 


Gumiabroncsok Nexen

Logo Gumiabroncsok Nexen

A Nexen Tire egy szöuli központtal rendelkező, 1942-ben alapított gumiabroncs-gyártó. A cég szlogenje a „Next Century Tire“, amely híven tükrözi a nevét. A vállalat 1956-ban úgy lett elismerve, mint az első koreai gumigyár. 2005-ben szabadalmat kapott a rétegelt szilikát nano-gumikompozit gyártására. 2014-ben szerződést írt alá egy új gumiabroncs-gyártó üzem építésére Csehországban, amely évente 6 millió darabot gyártana.

 


Gumiabroncsok Nokian

Logo Gumiabroncsok Nokian

A Nokian különösen a felülmúlhatatlan téli gumijairól híres. A vállalat jelentős forrásokat fektet a biztonságos gumiabroncsok fejlesztésébe. Tesztjeit a legészakabbra fekvő tesztpályán, Ivaloban végzik. A Nokian Hakkapeliitta gumiabroncsok már többször döntöttek meg sebességi rekordot jégen. A legutolsó teszten 2013-ból Hakkapeliitta 8 gumikon Audival 335,713 km/h-t értek el. A Nokian hasonlóan minőségi nyári gumikat is kínál, amelyek kiválóan viselkednek nedves körülmények között és terepen.

 


Gumiabroncsok Pirelli

Logo Gumiabroncsok Pirelli

A Pirelli már néhány éve fejleszt gumikat a Forma-1 és a MotoGP versenyek számára, ahonnan a tapasztalatokat levonva a technológiát be tudja építeni utcai autók abroncsainak gyártásába is. Kínálatukban innovatív technológiájú személy, sport és ún. zöld abroncsokat talál. A Pirelli gumik kitűnnek továbbá egyedi dizájnjukkal és hatékony futófelületükkel. Egyéb közéleti tevékenységek mellett a vállalat az Inter Milan futballcsapat főszponzora.


Gumiabroncsok Sava

Logo Gumiabroncsok Sava

A Sava gumiabroncsok is a gazdaságos szegmensbe tartoznak jó ár/érték aránnyal. A cég a múltban az osztrák Semperit alá tartozott, ma a GoodYear csoport tagja, amelynek köszönhetően fejlett technológiához és szakértelemhez nyert hozzáférést. A Sava személy- és teherautókra is gyárt gumiabroncsokat.

 


Gumiabroncsok Semperit

Logo Gumiabroncsok Semperit

A Semperit úttörő volt a gumiabroncsok gyártásában. 1985-ben az osztrák vállalat csatakozott a Continental AG csoporthoz. Minőségi gumikat kínál remek ár/érték aránnyal személyautók, teherautók és SUV-ok számára. Neve a latin „semper it“, vagyis a „mindig fut“ kifejezésből ered.

 


Gumiabroncsok Tigar

Logo Gumiabroncsok Tigar

A szerb Tigar gumigyártó cég gyökerei 1959-ig nyúlnak vissza, ma a Michelin konszernhez tartozik. A Tigar gumiabroncsai mindenekelőtt kiváló ár/érték arányukkal tűnnek ki.

 


Gumiabroncsok Toyo

Logo Gumiabroncsok Toyo

A Toyo gumiabroncsok innovációjukról, minőségükről és kitűnő teljesítményükről ismertek. A Toyo első osztályú gumiabroncsok széles választékát gyártja sportkocsikhoz, luxusautókhoz, SUV-okhoz, könnyű haszongépjárművekhez és teherautókhoz. A gumik gyártásához a legújabb technológiákat használják.

 


Gumiabroncsok Uniroyal

Logo Gumiabroncsok Uniroyal

Az Uniroyal vállalat egy amerikai gumigyártó veterán, amely pl. a Pontiac GTO abroncsait készítette. Jelenleg a Continental csoport egyik leányvállalata. Kiváló minőségű esőgumikat kínál széles választékban.

 


Gumiabroncsok Vredestein

Logo Gumiabroncsok Vredestein

A Vredestein népszerű gumiabroncsai egyedülállóak formatervezésükben, amelyben nagy szerepe van a híres Giugiaro Design stúdiónak. Mindenekelőtt sportgumik gyártására specializálódtak, de nagyon népszerűek a személyautókra, kerékpárokra és motorkerékpárokra készült darabjai is.

 


Gumiabroncsok Yokohama

Logo Gumiabroncsok Yokohama

A Yokohama nagy népszerűségnek örvendő és csúcstechnológiával rendelkező japán márka. Minőségét különböző motorsportokban is díjazzák, számos autóversenyhez járul hozzá speciális gumiabroncsaival. Ezenkívül szem előtt tartja a környezetvédelmi technológiák fejlesztését is, mint pl. a gördülési ellenállás értékének egységes bevezetése. A 2015-ös évtől kezdve a Chelsea futballcsapatának fő támogatója. Kínálatunkban megtalálja a Yokohama gumiabroncsait személygépkocsik, teherautók és SUV-ok számára.

 

Menü

Kosár 0 Ft

A kosár üres.