Autobild 2016 - 205/55 R16 91 V nyári gumiabroncs teszt


Kezdetben ötven gumiabroncs volt, a legjobb prémiumtól az olcsó kínai gumiig. Azonban mindössze  15 gumiabroncs ment át a szitán a száraz és nedves fékútra összpontosított teszten. A második fordulóba például nem jutottak be a Magyarországon sokat propagált Riken vagy Nankang márkák.

1. hely

Hankook Ventus Prime3 K125

A Hankook Ventus Prime3 meggyő a száraz, nedves felületen, kezelési reakciókban  és fékpályában is. A dícséretet megérdemli a harmadik legjobb kilométerteljesítményért  is (a TOP3-ból nem volt senkinek magasabb). A szakmai közönséget nem annyira lepte ez meg , a Hankook csak a prémium gyártó minőségét erősíti meg.

✔ Nagyszerű a vezetési reakcióban

✔ Biztonságos, száraz és nedves felületen

✔ Magas kilométerteljesítmény

✔ Fantasztikus ár / minőség arány

✘ Átlagos ellenállás az aquaplaning ellen

33938091

A legmodernebb technológián alapuló gyártás meghozta a gyümölcsét. Ez nem az első teszt, amelyikben a Hankook leggyőzi a befutott márkákat. A dél-koreai gyártó áttekintésével egyenlő a legjobbakkal.

2. hely

Pirelli Cinturato P7 Blue

A tesztelő szakértők teljessen elégedettek voltak a Pirelli Cinturato P7 Blue- val. Úgy vélik, ez egy top túra abroncs. Ráadásul a német tesztben elnyerte az elsőbbséget a legjobb fékezési teljesítményel. Összességben a Pirelli Cinturato P7 Blue-nak 61,8 m volt a fékútja. Elképzelésként a legroszabb Toyo-nak 14 m hoszabb volt.

✔ Első osztályú fékezési teljesítmény

✔ Kiváló kormányzási reakció

✔ Kiváló nedves viselkedés

✘ Magasabb ár

333938093

És milyen visszajelzést kapott a vásárlóktól? Kiválasztottunk egy tipikus recenziót: "Csendes, kényelmes és jól tapad a nedves úton. Egyszerűen szuper gumik, már másodszor vettem meg őket. A következő alkalommal megveszem!"

3. hely

Continental PremiumContact 5

Ha körös-körbe veszük a , Continental PremiumContact 5 mindenben jó volt. A biztonságban nincs gyenge oldala. A végső értékelésben a "Vorbildlich" minősítést szerezte meg, ami annyit jelent - példaértékű. A Continental rendszerint szinte minden tesztben mások példaképe lehet.

✔ Pontos kormányzási reakciók

✔ Stabil a nedves aszfalton

✔ Alacsony fogyasztás

✘ Magasabb ár

3333938094

A biztonsági funkciók mellett a szerkesztők kiemelték a vezetési kényelmet is. Összességében a Continental PremiumContact 5 kivételesen kiegyensúlyozott gumiabroncs.

Összefoglalás

① Tesztpróba nyertese: Hankook Ventus Prime3

☝ A TOP3 mellett érdemes felfigyelni:

  1. Goodyear Efficientgrip
  2. Dunlop SP Sport Bluresponse
  3. Michelin Primacy 3

⦿ Próba/test autó: VW Golf MK7

Több teszt-ág magasabb gumiabroncs-igényeket jelent, és megakadályozza a véletlen túlzásokat. Ezért nem meglepő, hogy a "régi ismerős" Kínából, a Nankang márka képviselői vagy a Hi Fly,  a ranglista második felében végezték.

Kosár 0 Ft

A kosár üres.