245/40 R19 méretű téli gumiabroncsok tesztje – AutoBild 2022 t4


Az idei 245/40 R19-es méretű téli gumiabroncs tesztben két bajnok is helyet kapott. Az egyik a sportos vezetést kedvelő, míg a másik a teljesítmény és az ár közötti nagyszerű egyensúlyt kereső vezetőknek fog örömet okozni. Ön melyiket választja? 


A skandinávok leggyakrabban Ski-Doo hószánokkal indulnak útnak a dermesztő hidegben. Az északi sarkkörtől északra akár félméteres hó is előfordul, amihez a hagyományos autók már alkalmatlanok. A (lehetőleg összkerékhajtású) terepjáró autók (SUV) tulajdonosainak azonban van esélyük megbirkózni ezekkel a körülményekkel – feltéve, hogy megfelelő abroncsokat viselnek. 

A németországi AutoBild szerkesztői ezért kilenc új gumiabroncsmodellt választottak ki a 245/40 R19 méretben, amelyek tesztelése helyszínéül a finnországi Ivalót és annak környékét választották. Az ötlet egyszerű: ha a gumiabroncsok bírják a messzi északi vidék viszontagságait, akkor a közép-európai országok útjain sem érheti őket váratlan meglepetés. 

A 245-40 R19 méretű téli gumiabroncsok tesztje – AutoBild 2022

A 245/40 R19 méretű gumiabroncsok tesztjén ezúttal 9 márka képviseltette magát, minden árkategóriában. Forrás: Autobild.de


A tél királya a Michelin. Használata azonban inkább a hegyvidéki területeken kifizetődő 

A Michelin PILOT ALPIN 5 egyértelműen a legjobb téli gumiabroncs a 245/40 R19 méretben. Ami a menettulajdonságokat illeti havon és jégen. A sebességpálya, a féktávolság, az emelkedőn való kapaszkodás és más területek egyértelműen jelzik, hogy melyik gumiabronccsal érdemes a hegyekbe menni. 

De ha inkább városban és jól karbantartott utakon közlekedik, válasszon inkább egyet a teszt további nyertesei közül. A felhevült nagyvárosokban sokkal nagyobb valószínűséggel találkozhat száraz, nedves és latyakos utakkal, és ez az a pont, ahol a Michelin alulmarad a konkurenciával szemben.


1–2. helyezés
Bridgestone Blizzak LM-005

A Bridgestone Blizzak LM-005 az egyik legjobb sport gumiabroncs, amelyet ma autójára szerelhet. A teszt során a bizottság tagjai méltatták a kiváló kormányzási reakciót, a dinamikus viselkedést, a tapadást a kanyarokban és a rövid fékezési időt nedves felületen.

A korábbi teszteken (különösen 2021-ben) a Bridgestone gumiabroncsok több alkalommal is a legjobb értékelést kapták a nedves felületen való kezelhetőségért. Úgy tűnik, hogy néhány dolog nem változik. AJÁNLJUK!

✔   Rendkívül kiegyensúlyozott tulajdonságok minden körülmény között
✔   Sportos viselkedés minden felületen
✔   Kiváló kezelhetőség

✘   Nagyobb összegű kezdeti befektetés

Bridgestone Blizzak LM-005

Bridgestone gumiabroncsot szeretnék választani


1–2. helyezés
Hankook Winter i*cept evo3 W330

A dél-koreai Hankook gyártó gumiabroncsai az elmúlt években rengeteg rajongót szereztek az autósok körében. Ennek egyik fő oka a prémium márkákhoz képest alacsonyabb beszerzési ár, amiért cserébe egészen jó teljesítményt kap. Elég egy pillantást vetni az eredménytáblázatra, és egyértelmű, hogy a Hankook Winter i*cept evo3 bármelyik versenytársát maga mögé utasítja. 

Miért vásárolna bármi mást, ha a Hankook jobban kezelhető és kevesebbe is kerül. Egy ilyen vásárlást egyszerűen csak ajánlani tudunk.

✔   Legjobb ár/teljesítmény arány
✔   Kiváló védelem aquaplaning és havas latyak ellen
✔   Kiváló kezelhetőség és viselkedés sportos vezetési stílusnál

✘   Átlagos komfort

Hankook Winter icept evo3 W330

Hankook gumiabroncsot szeretnék választani


3. helyezés
Continental WinterContact TS 870 P

A Continental WinterContact TS 870 P tökéletesen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt minden körülmények között. A fő előnyök közé tartozik a rövid fékút, a dinamikus kezelhetőség, valamint a rendkívül alacsony üzemanyag-fogyasztás és a magas futásteljesítmény. A beszerzési ár magasabb mint a versenytársaké, amely azonban hosszú távon kifizetődő lehet.

✔   Tökéletesen kiegyensúlyozott menettulajdonságok
✔   Rövid fékút nedves és havas felületen
✔   Alacsony üzemanyag-fogyasztás és nagy kilométerfutás

✘   Magas beszerzési ár

Continental WinterContact TS 870 P

Continental gumiabroncsot szeretnék választani


A vizsgált gumiabroncsok rangsora és minősítése

Helyezés A mintázat neve Nedves útfelület Száraz útfelület Általános osztályzat
1–2. Bridgestone Blizzak LM-005 2+ 2+ 2 Jeles
1–2. Hankook Winter i*cept evo3 W330 2+ 2+ 2 Jeles
3. Continental WinterContact TS 870 P 2+ 2 2 Jeles
4. Michelin PILOT ALPIN 5 1- 2- 2
5. Falken EuroWinter HS01 2 2 2
6. Vredestein Wintrac Pro 2 2+ 2- Kielégítő
7. Cooper Discoverer Winter 2+ 2- 2- Kielégítő
8. Maxxis Premitra Snow WP6 2 2- 2- Kielégítő
9. Minvera Ice-Plus S210 4- 4- 2 Nem ajánlott

Forrás: Autobild.de

Kosár 0 Ft

A kosár üres.