245/35 R19 és 265/35 R19-es nyári gumiabroncsteszt - Autobild 2020

06.04.2020 , Josef Drdlíček

A német Autobild idei negyedik tesztje egyszerre több szempontból is egyedi. Először is a szerkesztők 19-es átmérővel két méretet is teszteltek - 245/35 R19 és 265/35 R19. Másodszor pedig, mindkét esetben ezek rendkívül széles és alacsony profilú méretek. A szerkesztőknek magasak az elvárásai ezekkel az abroncsokkal szemben. Azok a sofőrök, akik ezeket az abroncsokat koptatják, szeretnek a gázra lépni. Találja ki ki a nyertes!


Ezúttal a szerkesztők 10 modellt vásároltak két olyan méretben, amelyek gyakran előfordulnak nagy teljesítményű járműveken, mint például a BMW 5, a Skoda YETI vagy a Skoda OCTAVIA Scout. Az elért eredmények alapján aztán létrehoztak egy sorrendet.

Ahogy ezt az utóbbi időben már megszkhattuk, az utolsó helyen ezúttal is egy kínai abroncs végzett. Ezúttal a Nankang Noble Sport NS-20 gumiabroncs érdelemte ki ezt a "tiszteletbeli" helyet, amelynek az eredmények szerint semmi keresni valója nincs egy sportautón. A legrosszabb féktávolság és a rossz nedves tapadás kifejezetten veszélyes gumiabronccsá teszi.

A vezetők rendkívül nagy teljesítményt várnak el az alacsony profilú gumiabroncsoktól sportautóik számára. De vajon minden tesztelt modell képes ezt biztosítani?


1. és 2. helyezet

Continental SportContact 6

Bár a Continental megosztja az első helyet a Michelin-nel, a teszt megerősíti azt, amit sok sofőr régóta állított. Szerintük ezek a gumiabroncsok jelenleg a legmegbízhatóbb gumiabroncsok a piacon . Hasonló véleményen vannak a felügyelők is, akik a teszt során tapasztalták a pontos kormányreakciót rövid féktávolságot száraz útfelületen ís a kiválló tapadást nedves körülmények között. A dinamikus közlekedéstől tehát sűrű esőben sem kell tartania. 

Amennyiben ultrahatékony gumiabroncsokat keres a sportos és átlagos vezetéshez egyaránt, akkor a Continental SportContact 6 az ideális választás az Ön számára. 

✔   Hibátlan kezelhetőség nedves és száraz körülmények között
✔   Kiemelkedő védelem az aquaplaninggel szemben
✔   Rövid féktávolság szárazon

✘   Átlagos kényelmi szint

Continental SportContact 6

A Continental SportContact 6-ot választom


1. és 2. helyezet

Michelin Pilot Sport 4 S

Az 1. és 2. helyezet a francia Michelin Pilot Sport 4 S abroncsa mellett is szerepel, amely ugyan annyi pontot ért el mint a Continental. Ámbár a pontszámuk megegyezik, menettulajdoságaik még is eltérőek. A Michelin főként az extrém tapadással szárazon, legrövidebb féktávval és kitűnő menettulajdonságokkal. Ezenkívül a biztosok plusz pontokat ítéltek meg az alacsony zajszint és a magas kényelem miatt. Az eredmény egyértelműen azt mutatja, hogy a modell elsősorban a legerősebb sportautók tulajdonosait célozza.

A Michelin Pilot Sport 4 S gumiabroncsokat különösen nagyra fogják értékelni a rendkívül gyors vezetés szerelmesei, akik szeretik meglátogatni a versenypályát is. 

✔   Extrém tapadás
✔   Remek reakció
✔   Legrövidebb féktáv

✘   Magasabb vételár

Michelin Pilot Sport 4 S

A Michelin Pilot Sport 4 S-t választom


3. helyezet

Goodyear Eagle F1 SuperSport

Nagy meglepetés a biztosok számára a Goodyear Eagle F1 SuperSport gumiabroncs, amely az összesített pontszámok alapján a harmadik helyet érte el. A modell számára is óriási siker, mivel ez volt az első teszt amelyen részt vett . A tervező mérnökök igazolhatóan büszkék lehetnek magukra.

A gumiabroncs fantasztikusan hteljeíst a kanyarokban, ahol még a legjobb eredményt érte el. Nedves utakon is jól teljesít. A központi bordázat nagy merevségének és a széles hornyoknak köszönhetően a vizet is nagyon hatékonyan vezeti el. A biztosok csak az átlagos üzemanyag-fogyasztás és kissé megnövekedett zajszint miatt csökkentették pontszámait. Ezekben a versenyszámokban ez nem elegendő a teszt megnyerésere, ezt viszont kompenzálja a nagy kopásállóság.

✔  Legjobb stabilitás és tapadás a kanyarokban
✔   Nagyon rövid féktávolság
✔   Hatékny védelem az aquaplaninggel szemben

✘   Átlagos fogyasztás és zajszint

Goodyear Eagle F1 SuperSport

A Goodyear Eagle F1 SuperSport-ot választom

A teszt érdekességei

  • A 4. helyezeten a Hankook Ventus S1 Evo 2 K117 és Vredestein Ultrac Vorti osztozik, amelyek teljesítményben a Goodyear sarkára taposnak. Nagy előnyük az alacsony vételár. Egy szett akár 50 000 Ft-tal is olcsóbb lehet.
  • A felügyelők a teszt során vizsgálták a Michelin Pilot Sport Cup 2-t is, amely a semislick kategóriába tartozik. Közúton ezúttal kihívókra akadt, viszont a versenypáyán nincs ellenfele.
  • A szerkesztők egy rosszabb lengéscsillapítókkal rendelkező Mercedes C 63 AMG-t választottak a teszteléshez. Így vezetés közben jobban kiütköztek az abroncsok kényelmetlenségei. 

A tesztelt  abroncsok sorrendje és áttekintése  

Abroncs neve Helyezés Összpontszám Értékelés vizen Értékelés szárazon
Continental SportContact 6 1. a 2. kiválló 2+ 1-
Michelin Pilot Sport 4 S 1. a 2. kiválló 2+ 1-
GoodYear Eagle F1 Supersport 3. 2+ 2
Hankook Ventus S1 Evo 2 K117 4. 2 2
Vredestein Ultrac Vorti 4. 2 2
Falken Azenis FK510 6. kielégítő 1- 2-
Yokohama Advan Sport V105 7. kielégítő 2- 2
Toyo Proxes T1 Sport 8. kielégítő 2- 2-
Nankang Noble Sport NS-20 9. nem ajánlott 4+ 3-

Forrás: Autobild.de

Kosár 0 Ft

A kosár üres.