ADAC - 2017 195/65 91 V R15 nyári gumiabroncs teszt


A leggyakoribb méretet teszteljük
Az ADAC az idén 195/65 R15 méretre összpontosított, amely a népszerű Škoda Octavia, a Volkswagen Golf vagy a Ford Focus autókra szerelik . A továbbiakban például a Citroen Berlingo, a Kia Cee'd, az Opel Zafira, a Peugeot 308, a Renault Megane vagy a Toyota Auris-on is megtalálható.

Prémium és budget márkák
A minta 16 kivállaszott gumiabroncsból állt. Főleg aprémium abroncsokat (Pirelli, Bridgestone, Continental, Goodyear, Michelin, Nokian, Hankook) tesztelték. A középosztály (Vredestein, Semperit, Maxxis, Esa-Tecar) is jól volt képviselve, és nem hiányoztak  a gazdasági márkák képviselői sem(Barum, Aeolus, Kumho, Sava, GT Radial).
Öt gumiabroncs kapott  "jó" , tíz " kielégítő" és egy "elégséges" érékelést. A jó hír az, hogy egy gumi sem kapott "elégtelen" értékelést.

A módszer ugyanaz marad
A teljes értékelésben a legnagyobb sujt a nedvestapadásra helyezték (40%). Nagy jelentőséggel bírtak a száraz tesztek (20%) és kopási tesztek (20%) . Kisebb mértékben a zaj (10%) és az üzemanyag-fogyasztás (10%) kerültek a végső értékelésbe.

1. hely

Pirelli P1 Cinturato Verde

Az olasz márka mind a nedves, mind a száraz aszfalton kiváló volt. A kiváló vezetési teljesítményen kívül fantasztikus a kopásellenállása is. Ehhez a gumiabroncshoz nincs kifogásunk. Megérdemelt első helyezett!

✔ Alacsony gördülési ellenállás
✔ Kiegyensúlyozott gumiabroncs
✔ Kiváló száraz és nedves kezelés
✘ Magasabb ár

ADAC1

Ideális választás városi és kompakt járművek számára. Erre az abroncsra már több ezer gépjárművezető fogadott Európában  , de a BMW autógyártója is, aki a Cinturato P1 Verde -re ezeket a gumikat húzza, az 1 és a 2 sorozatú autók eredeti felszereléseként.

 

2. - 4. hely

Bridgestone Turanza T001

Hogyan készül a nagyszerű gumiabroncs? A legnagyobb gumiabroncsgyártó tapasztalatait és hagyományait 1931 óta , adjuk hozzá a Formula 1 tudásához, aki számara a Bridgestone már hoszú évek óta gumit szállít, és olyan abroncs születik a végeredményben mint a TuranzaT001. Mik a fő előnyei ennek az abroncsnak?

✔ Első osztályú száraz felületen
✔ Alacsony fogyasztás
✔ Nedves felületen stabil
✘ Vezetési kényelem

ADAC2

A Bridgestone Turanza T001 akkor választja, ha nem szeretne semmi mást, csak japán precíz minőséget. Ez a gumi a legjobb túra gumiabroncsok között szerepelv a piacon. Mint eredetileg felszerelt gumiabroncsot megtalálhatja például a Mercedes B vagy a Mazda 6-ban.

 

2. - 4. hely

Continental PremiumContact 5

A Continental rendszeresen nyeri meg a téli és nyári gumiabroncs teszteket. Ezúttal a második helyel kellett megelégednie. Ebben az összehasonlításban a legjobb nedves tapadási teljesítménye nyerte el a figyelmet. HA nem lett volna egy kissé rosszabb a száraz felületen, az első helyre került volna.

✔ Kiváló nedves felületen
✔ Száraz aszfalt nagyon jó
✔ Kiegyensúlyozott vezetési teljesítmény
✘ Magasabb ár

ADAC3

A Continental a legfontosabb Száraz és a Nedves kategóriában csak egyedül ért el kevesebb mint 2-es értékelést. Ha az Ön prioritása inkább a biztonság, mint a kevesebb fogyasztás , a PremiumContact 5 nem fog csalódást okozni Önnek.


2. - 4. místo

Goodyear Efficientgrip Performance

Continental nem talált egyenrangú ellenfelet nedves felületen , a Goodyear pedig a szárazon. Ezenkívül a német szakérők az egyik legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztást mérték nála. A Goodyear EfficientGrip Performance megbízhatóan teljesített a nedves aszfaltot is. Nem csoda, hogy az amerikai márka ismét a legjobbak között szerepel.

✔ Átlagon feletti a száraz felületen
✔ Nagyon jó nedves felületen
✘ Magasabb zajszint

ADAC4

A Goodyear EfficientGrip Performance a TOP gumiabroncsok közé tartozik az összes utolsó tesztben . Ebben a méretben, egy összehasonlítás kivételével, mindig  a harmadik helyig helyezkedett el.


5. místo

Esa-Tecar Spirit 5 HP

Az Esa-Tecar Spirit 5 HP a svájci ESA gumiabroncs-gyártó cégtől származik, amelyet egy jelentős autókereskedő a Tecar forgalmaztat. Ebben a tesztben a "jó" minősítésével zárja a tesztet . Az ADAC  a Spirit 5 HP gumiabroncsot úyg érékeli, mint egy nagyon kiegyensúlyozott profilú gumit, amelyért nem szégyellhetné magát egy  prémium gyártó sem.

✔ Alacsony üzemanyag-fogyasztás
✔ Megbízható nedves felületen
✘ Vezetési kényelem

esa_tecar_spirit5_hp_195_65_r15_

A svájci gumiabroncs egy nagy ismeretlen a magyar vezetők számára . A normál üzlet hálózatban egyáltalán nem kapható, mindhozzá az ADAC csak a második összehasonlítást mutatta be, amelyben megjelent az Esa-Tecar Spirit 5 HP.

 

Csatolt képek

Kosár 0 Ft

A kosár üres.