ADAC 2016 - 185/65 R15 T téli gumiabroncs teszt

02.11.2023 , Erika Kajtárová

A teszt kezdetén a német szakértők tizenöt téli gumiabroncs készítettek 185/65 R15 méretben. A nyári gumikat ugyanezekben paraméterekben az ADAC a tavalyi nyári szezon előt tesztelte. Akkor a Continental, Goodyear, Hankook, Vredestein és a Dunlop voltak sikeresek. Megismételte valamelyik prémium gumiabroncs "tizenotos-ben" a téli kategóriában si ezt a sikert?

Hogyan teszteltek

A német szakértők a nedves, száraz, jéges és havas felületen teszteltek. A teljes értékelésre a legnagyobb hatással a nedves körülmények között (30%) teszelt jármű vezetési tulajdonságok voltak. Utánna a havon(20%), száraz (15%) és jéges (10%) felületen. A végső értékelésben a legkisseb arányban a zajszint (5%), kopás (10%) és üzemanyag-fogyasztás (10%) volt hatással.

A drágább automatikusan jobbat jelent?

Egyes esetekben az olcsóbb modellek tényleg megleptek. Például a Nokian vagy a Hankook. Éppen ellenkezőleg, a prémium márkájú gumiabroncsok mint például a Goodyear és a Michelin annak ellenére hogy a győztes dobogóga kerültek, egyes ágakban kisebb hiányosságaik voltak, anélkül hogy elérték volna a legmagasabb "nagyon jó" minősítést.

1. hely

Goodyear Ultra Grip 9

A Goodyear Ultra Grip 9 tavaly a 165/70 R14 méretben volt a nyertes, a nagyobb 205/55 R16 méretben pedig a harmadik helyezett. Az idén hozzá írta az első helyet a "tizenötösökhöz" . Az eredmények egyértelműen szólnak: ez az abroncs csúcs, és további bizonyítékokra nincs szükség. Szeretné felhúzni ezen a télen? Nem probléma! Itt van a Goodyear UltraGrip 9 teljes kínálata minden méretben.

22938095

A Goodyear Ultra Grip 9 minden körülmények között kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Különösen a havon kiváló. A cseresznye a torta tetején az hogy a legkisebb a fogyasztása, aminek köszonhetően megtakarítja az üzemanyagot.

2. hely

Michelin Alpin A4

A Michelin egyik következő gumiabroncs, amely megismételte a magas elhelyezést az előző évből (második helyen ismét). Még kisebb méretben is megmaradnak ugyanazok a vezetési jellemzői. A "tizennégyeshez" képest hangosabb és nagyobb a fogyasztás , de alacsony kopásban senki sem versenyezhet vele. Ez a gumit együtt az ADAC-al csak ajánlhatjuk.

222938096

A Michelin híres a biztonságos gumiabroncsok gyártásánál, amelyeknek ráadásul nagyobb, sőt különlegesen nagy a kilométerteljesítményük . A Michelin Alpin A4 ennek az egyértelmű bizonyítéka.

3. hely

Nokian WR D4

A Nokian WR D4-val a TOP 3-ik gumiabroncsot kapja, de jobb áron, mint amire számítana. Semmivel sem rosszabb, mint a két előző. Ha nem lett volna az apró bizonytalanság a nedves felületen és nem lenne magasabb a zajszintre aminek nincs hatása a biztonságra, még magasabban lenne.

2222938097

Sok ügyfelünk nem választana semmi mást télre mint a Nokian gumiabroncsot. Tudta, hogy a finn gyártó az egyes abroncsokat a fagyos Lappföld extrém skandináv viszonyaiban csiszolja a tökéletességig? Az eredmények olyan prémium gumikat hoznak, mint a Nokian WR D4.

Kosár 0 Ft

A kosár üres.